• Bridge, Central Zagori
  • Bridge, Central Zagori 2
Πεζοπορία στα πέτρινα γεφύρια και χωριά του Ζαγορίου

Πεζοπορία στα πέτρινα γεφύρια και χωριά του Ζαγορίου

Διάρκεια: 7-8 ώρες (με στάσεις)
Δυσκολία: Μέτρια
Σημείο συνάντησης: Χωριό Βίτσα

Η πεζοπορική αυτή διαδρομή είναι ιδανική για να ανακαλύψετε τα γοητευτικά κομμάτια της ιστορίας του Ζαγορίου που στέκουν αγέρωχα στον χρόνο. Σε αυτά ανήκουν και τα ιστορικά γεφύρια που χτίστηκαν από φιλέλληνες ευεργέτες και άξιους μαστόρους, για να υπηρετήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων, όταν ακόμη δεν υπήρχε οδικό δίκτυο στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορικής διαδρομής θα διασχίσουμε κάποια από τα πιο εμβληματικά γεφύρια του Ζαγορίου, των οποίων η παρουσία ήταν εξαιρετικά σημαντική για την διασφάλιση της συνεχούς κυκλοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής και μηχανικής, κομψά αλλά γερά, ογκώδη όμως σταθερά, ενσωματωμένα στο απίστευτο τοπίο, στηριζόμενα στο βάρος τους, χτισμένα με δεξιοτεχνία για να διατηρηθούν στους αιώνες. Με ένα, δύο ή τρία τόξα, χορεύουν πάνω από ποτάμι και φαράγγια, άλλοτε χαριτωμένα άλλοτε στιβαρά.
Με αφετηρία το χωριό Βίτσα, πεζοπορούμε στην ιστορική σκάλα Βίτσας, ένα παλιό πετρόχτιστο καλντερίμι το οποίο καταλήγει στο εντυπωσιακό γεφύρι του Μίσιου, χτισμένο το 1748 με σκοπό να συνδέσει τα χωριά Βίτσα και Κουκούλι. Η διαδρομή συνεχίζει προς το χωριό Κουκούλι, διασχίζοντας τη σκάλα Κουκουλίου. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το χωριό Κήποι, όπου θα συναντήσουμε το μονότοξο γεφύρι του Κοντοδήμου, το οποίο βρίσκεται στην έξοδο της χαράδρας «Βικάκι», χτισμένο το 1753 για να ενώσει τα χωριά Κήποι και Κουκούλι.
Στη συνέχεια, θα συναντήσουμε ένα από τα λιγοστά τρίτοξα γεφύρια που υπάρχουν, αυτό του Πλακίδα, χτισμένο το 1814. Η διαδρομή συνεχίζει μέσα σε πυκνό δάσος προς το χωριό Δίλοφο, στο οποίο σώζονται τα πιο καλοδιατηρημένα λιθόστρωτα καλντερίμια σε ολόκληρο το Ζαγόρι. Εκεί θα θαυμάσουμε το γεφύρι του Καπετάν Αρκούδα, χτισμένο το 1806. Συνεχίζουμε προς τον τελευταίο προορισμό μας, το χωριό Βίτσα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχουμε εξαιρετική πανοραμική θέα προς τη χαράδρα του Βίκου αλλά και προς το επιβλητικό γεφύρι του Μίσιου!

Μια διαδρομή απίστευτης ομορφιάς, εξαιρετικού ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που θα σας ταξιδέψει και θα σας μείνει αξέχαστη!

Περιλαμβάνει:

Πιστοποιημένο συνοδό της Trekking Hellas
Πεζοπορικά μπατόν
Πικ νικ σνακς (φρούτα εποχής, ενεργειακές μπάρες κ.ά.)
Σακίδιο πλάτης κατόπιν συνεννόησηςΑδιάβροχο τύπου poncho
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Όλους τους νόμιμους φόρους
 

Δεν περιλαμβάνει:

Προσωπική ασφάλεια ατυχήματος
Φιλοδώρημα στον συνοδό

Τί να έχω μαζί μου;

Πεζοπορικά παπούτσια ή μποτάκια/Άνετα ρούχα πεζοπορίας
Καπέλο/γυαλιά ηλίου/αντιηλιακή κρέμα (για τους καλοκαιρινούς μήνες)
Σκούφος (για τους χειμερινούς μήνες)
Σακίδιο πλάτης 20-30L
Παγούρι με νερό
 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Καλή φυσική κατάσταση
Ψυχική και σωματική υγεία
Παιδιά από 12 χρονών και άνω

Επικοινωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αχέρωντος 4, 
Ιωάννινα, TK: 45445
Ελλάδα

ΤΗΛ
+30 26510 24100

EMAIL
info@thelakehotel.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΣ