• Corporate social responsibility
Εταιρική βιωσιμότητα

Εταιρική βιωσιμότητα

Βιωσιμότητα

Με βάση τη φιλοσοφία μας, στο The Lake Hotel δεσμευόμαστε να κάνουμε τις βιώσιμες διακοπές σας, τον τρόπο για να απολαύσετε μοναδική φιλοξενία, εξαιρετικές υπηρεσίες, δημιουργική γαστρονομία, όμορφο περιβάλλον, τοπική κουλτούρα και έθιμα. Οι καθημερινές μας λειτουργίες και δράσεις λαμβάνουν υπόψη όλη την εικόνα, αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές πτυχές.

Το πλάνο προσλήψεών μας στοχεύει στην πρόσληψη και ανάπτυξη ατόμων από την περιοχή και είμαστε περήφανοι που τα περισσότερα μέλη του προσωπικού μας είναι ντόπιοι. Οι άνθρωποί μας ακολουθούν την προσεκτικά σχεδιασμένη πολιτική μας σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να είναι ενημερωμένοι στις εκάστοτε νομοθετικές απαιτήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στον γιατρό του ξενοδοχείου. Δεσμευόμαστε για τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας με προγράμματα κατάρτισης, τα οποία περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, σε πολιτικές Υγείας και Ασφάλειας, πρακτικές Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Πρώτες Βοήθειες, Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου Ανάλυσης Κινδύνων και ασφαλή χειρισμό τροφίμων, Εξυπηρέτηση Πελατών, Οίνο και Γαστρονομία. Σεβόμενοι την ισότητα των φύλων, το 50% των εργαζομένων του ξενοδοχείου είναι γυναίκες. Όλοι οι εργαζόμενοί μας είναι πλήρως ασφαλισμένοι και έχουν νόμιμη σύμβαση, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Η υποστήριξη και η προώθηση της τοπικότητας ήταν πάντα προτεραιότητα για εμάς. Μεγάλο μέρος των κατασκευαστών και καθημερινών προμηθευτών μας προέρχονται από την Ήπειρο, δημιουργώντας περισσότερες περιφερειακές ευκαιρίες απασχόλησης και δίνοντας πίσω στην κοινωνία. Η χρήση και η παρουσίαση τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες μας δημιουργεί ένα πειραματικό δέσιμο με την περιοχή προάγοντας τα ήθη, τις παραδόσεις και τη φιλοσοφία μας. Βραβευμένοι με το «Ελληνικό Πρωινό», οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας μέσα από τα μενού μας, καθώς επίσης και παρουσιάσεις οινοποιείων, που χρησιμοποιούν γηγενείς ποικιλίες αμπέλου. Διατίθενται οργανωμένα ταξίδια για να εξερευνήσετε την περιοχή, να συναντήσετε τους ντόπιους και να βοηθήσετε την οικονομία.
 

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ - ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
Συγκριτικό πλεονέκτημα του ξενοδοχείου είναι η σχέση που αναπτύσσει με το φυσικό περιβάλλον. Το The Lake Hotel αποτελεί μια ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών, η οποία δημιουργήθηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της πόλης. Αποτελεί ένα σύγχρονο κτίριο, βασισμένο στην ηπειρωτική αρχιτεκτονική, σε ένα χώρο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Σε μια συνολική έκταση 13,5 στρεμμάτων, σε απόσταση αναπνοής από την προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας (ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000), εκτείνεται η τουριστική μονάδα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο κυριαρχεί η ηπειρωτική χλωρίδα, με έλατα και κυπαρίσσια ,μανόλιες και πλάτανους , καθώς και τα αρωματικά φυτά της περιοχής όπως δεντρολίβανο, δυόσμος, ρίγανη λεβάντα, λεβαντίνη κα.

Το The Lake Hotel είναι ένα πράσινο ξενοδοχείο, με έμφαση σε όλες τις προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος:

 • Η λειτουργία του ξενοδοχείου, καθώς και τα αναλώσιμα υλικά χρήσης, επιλέχθηκαν προσεκτικά, ώστε να εναρμονίζονται και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον
 • Ενδεικτικά, όλα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούνται, προσφέρονται σε 100% βιοδιασπώμενη συσκευασία
 • Τα χαρτικά είναι βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα
 • Ταυτόχρονα, συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου Ιωαννιτών και έχουμε εγκατεστημένους κάδους διαχωρισμού υλικών των απορριμμάτων σε όλο το ξενοδοχείο.

Εξοικονόμηση Ενέργειας
Στο The Lake Hotel εξοικονομούμε ενέργεια, μέσα από πολιτικές, όπως:

 • την διαχείριση αλλαγής των κλινοσκεπασμάτων
 • την τοποθέτηση ανιχνευτών σε όλο το κτίριο για τον φωτισμό
 • και την τοποθέτηση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης

Επιπλέον, έχει εκπονηθεί ειδική μελέτη για την θερμομόνωση και υγρομόνωση του κτιρίου εξωτερικά με σύγχρονα υλικά τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας οικονομία στην ενέργεια, ενώ το ξενοδοχείο είναι συνδεδεμένο με το σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της πόλης των Ιωαννίνων.

Φυσικά υλικά δόμησης και κατασκευής του κτιρίου με σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση και το περιβάλλον.
Στο The Lake Hotel χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία:

 • οικολογικά υλικά στρώματα
 • οικολογική διαχείριση αλλαγής κλινοσκεπασμάτων, που δίνουν την αίσθηση του purerooms
 • κάδων ανακύκλωσης σε όλο το ξενοδοχείο
 • οικολογικά προϊόντα καθαρισμού, προϊόντα περιποίησης
 • 100 τοις εκατό βιοδιασπώμενη συσκευασία doypack
 • χρήση ανιχνευτών σε όλο το κτίριο για τον φωτισμό και λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνουν την αρχική ιδέα να δημιουργηθεί ένα κτίριο φιλικά περιβαλλοντικό, αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα αλλά και παλιές τεχνικές. Την βάση της διαχείρισης του φυσικού πλούτου προς όφελος του περιβάλλοντος, έδωσε η ίδια η γεωλογία της περιοχής η οποία βρίθει από υδροφόρους ορίζοντες που καταλήγουν στην λίμνη Παμβώτιδα. Ένα στοίχημα με την φύση που κερδήθηκε προς όφελος των επόμενων γενεών και επιστρέφει στο περιβάλλον με μηδενική επεξεργασία. Έτσι, δημιουργήθηκε η πρωτοπόρα για το μέγεθος της γεωθερμική εκμετάλλευση των υδροφόρων οριζόντων για την θέρμανση τόσο του ύδατος χρήσης όσο και την κεντρική διαχείρισης της θερμότητας και ψύξης του κτιρίου. Ένα έργο που σχεδίασε και υλοποίησε η ENSYS ενεργειακή του Νίκου Μανιαδάκη, δημιουργώντας μια μονάδα πρότυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα. Με κόστος χρήσης που εκτιμάται ότι εξοικονομεί 70 τοις εκατό στην διαχείριση και 90 τοις εκατό στους φυσικούς πόρους της περιοχής.

IOANNINA LAKE RUN

Η Λίμνη των Ιωαννίνων είναι μία φυσική λίμνη που βρίσκεται στο κέντρο κοιλάδας και περιβάλλεται από βουνά, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς.
Ανακαλύψτε το

 

Νέο Protergia Chargespot στο The Lake Hotel

Η Protergia είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας στην Ελλάδα, με 10ετή εμπειρία στο χώρο, παραμένοντας 100% ελληνική εταιρεία. Διαθέτει Άδεια Εμπορίας και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από το 2011 ενώ το 2015 απέκτησε και Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου και τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην αγορά. 
Ανακαλύψτε το

Επικοινωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αχέρωντος 4, 
Ιωάννινα, TK: 45445
Ελλάδα

ΤΗΛ
+30 26510 24100

EMAIL
info@thelakehotel.gr

Φόρμα Επικοινωνίας

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΣ